Aplikace technologií umělé inteligence a rozpoznávání řeči pro vývoj AI-botů - Syrska, Valeriia; Pavlíček, Antonín, 1977-; Korčák, Jiří, 1994-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na vývoj chatbotů využívajících moderní jazykové modely, jako jsou GPT, Claude a Gemini, s cílem poskytovat uživatelům podporu při plánování kariéry. Práce analyzuje klíčové technologie umělé inteligence, včetně zpracování přirozeného jazyka (NLP), rozpoznávání řeči a multimodálních schopností, a zkoumá možnosti integrace těchto technologií do chatbotů. Důraz je kladen na identifikaci nejvhodnějších platforem pro vývoj a nasazení chatbotů, přičemž je zohledněna uživatelská přívětivost, podpora vícejazyčné komunikace a technická efektivita. Výsledkem práce je návrh a implementace chatbotů schopných poskytovat personalizované informace o kariérních příležitostech a platových úrovních. Přestože současné jazykové modely dosahují pozoruhodné úrovně, stále čelí určitým omezením a výzvám v praktickém nasazení. Různé platformy nabízejí odlišná řešení a možnosti implementace, což významně ovlivňuje výsledné schopnosti a funkcionalitu chatbotů. Významnou překážkou je také současný trend agresivní monetizace těchto technologií, který může limitovat jejich dostupnost a využitelnost v praxi. Tato práce tak zdůrazňuje důležitost pečlivého výběru jazykových modelů při vývoji AI chatbotů a jejich praktických aplikací.
Vedoucí práce: Antonín Pavlíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses