Využití sociálních sítí jako marketingový nástroj v podnikatelské činnosti - Pimkina, Ksenia; Zeman, Václav; Luc, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
V moderním světě se sociální sítě staly klíčovým nástrojem prodeje a marketingu, přičemž mají obrovský vliv na rozvoj podnikání jakékoli velikosti. Ať už jde o malý startup nebo velkou korporaci, sociální platformy nabízejí jedinečné možnosti pro získávání zákazníků, budování značky a zvyšování zisků. Tato bakalářská práce se zaměřuje na zkoumání dvou klíčových platforem sociálních sítí, jako jsou Instagram a TikTok, které hrají významnou roli v moderním digitálním marketingu a komunikaci. Hlavním cílem této práce je prozkoumání klíčových principů fungování těchto platforem a různých možností propagace. Dalším cílem je také vytvoření strategie, která pomůže firmám efektivně propagovat jejich produkty a služby prostřednictvím populární sociální platformy Instagram. Autor se bude zabývat různými typy propagace na Instagram, například vlivem videoobsahu na zapojení publika, vlivem frekvence příspěvků na růst počtu sledujících a mnoha dalšími faktory. V praktické části práce bude proveden sběr a analýza dat s cílem zjistit, jak uživatelé využívají Instagram k vyhledávání produktů a služeb. Hlavní pozornost bude věnována identifikaci faktorů, které přitahují pozornost publika k profilům značek, a analýze jejich preferencí a chování. Kromě toho budou uspořádány otevřené rozhovory s odborníky v oblasti internetového marketingu, kteří se specializují na propagaci na Instagram. Všechna získaná data budou systematizována a shrnuta, což umožní vytvořit a navrhnout nejefektivnější strategii propagace pro podnikání na této platformě.
Vedoucí práce: Václav Zeman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses