Grafický návrh a implementace webových stránek na platformě WordPress - Semenchikhina, Veronika; Bubeníček, Jan; Dušek, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a realizací moderního webového portfolia pro profesionálního videomakera s využitím platformy WordPress. Cílem je vytvořit esteticky přitažlivou, uživatelsky přívětivou a technicky optimalizovanou webovou stránku, která slouží jako nástroj pro prezentaci dovedností, propagaci služeb a budování osobního brandu. Práce kombinuje teoretické poznatky a praktické dovednosti v oblasti webového designu a vývoje. Teoretická část se zaměřuje na analýzu cílové skupiny, aktuální trendy v UX/UI designu a přehled redakčních systémů s důrazem na WordPress. Praktická část zahrnuje plánování, návrh struktury a vizuálního designu, technickou implementaci a optimalizaci webu s důrazem na rychlé načítání, bezpečnost a SEO. Výsledkem je funkční webové portfolio, které reflektuje aktuální potřeby kreativního trhu. Práce zároveň analyzuje možné problémy a výzvy, se kterými se může setkat člověk realizující podobné projekty. Na závěr je zhodnocena úspěšnost projektu a prezentovány klíčové výsledky bakalářské práce.
Vedoucí práce: Jan Bubeníček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses