Systém pro vyhledávání konkurenčních webových stránek za využití AI - Dao, Sinh Duc; Vojíř, Stanislav; Nguyen, Viet Bach; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Cílem této bakalářské práce je navrhnout a vytvořit program, který pomůže uživatelům s vyhledáváním konkurenčních webových stránek pomocí umělé inteligence. Hlavní funkcionalitou pro splnění tohoto cíle je identifikace SEO klíčových slov z obsahu webové stránky využitím velkých jazykových modelů (LLM). Práce se nejprve zabývá definicí pojmů „analýza klíčových slov“ a „web scraping“. Dále byla vypracována rešerše na téma velkých jazykových modelů a prompt engineering. Pro zajištění správné funkčnosti programu byla provedena analýza a testování různých LLM prostřednictvím API, kde byl na závěr vybrán model Gemini 2.0 Flash. Na základě získaných informací z analýzy požadavků práce a srovnání existujících aplikací byly definovány hlavní funkcionality programu, podle nichž byl vytvořen návrh implementace programu a uživatelského rozhraní. Pro implementaci byl zvolen programovací jazyk Python spolu s nástrojem Selenium pro extrakci interních odkazů a HTML dokumentů a frameworkem Streamlit pro realizaci webového rozhraní a nasazení aplikace. Na závěr proběhlo uživatelské testování a test bezpečnosti aplikace. Výsledkem práce je aplikace, která umožňuje uživatelům extrahovat HTML dokumenty ze zadané URL pomocí web scrapingu a následně generovat SEO klíčová slova pomocí velkého jazykového modelu. Výstupy lze navíc ovlivnit nastavením počtu a jazyka klíčových slov.
Vedoucí práce: Stanislav Vojíř
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses