Návrh projektu výstavby kavárny se službou Drive - through - Dolečková, Barbora (2024)
Cílem této práce je návrh projektu zřízení kavárny a malého snack baru, která bude současně nabízet službu drive-through. Navrhované umístění záměru bude na nově plánované dálniční odpočívce na dálnici D5 – Mýto. Kavárna bude vybudována s využitím použitých přepravních kontejnerů (HC), což přinese nejen úsporu času nezbytného pro fázi výstavby objektu, ale i citelnou úsporu investičních nákladů. Majetkoprávně bude záměr řešen formou dlouhodobého nájmu/zřízením práva stavby u ŘSD. Práce samotná je rozdělena na dvě části. Její první, teoretická část je zaměřena na vysvětlení základních pojmů týkajících se řízení projektů a technik řízení projektů využitých pro časovou, nákladovou, zdrojovou a rizikovou analýzu. Druhá, praktická část práce obsahuje vlastní projekt výstavby kavárny sestavený v programu MS Project a jeho časovou, nákladovou, zdrojovou a rizikovou analýzu s využitím metod popsaných v teoretické části práce.