Jaderná energetika v České republice : výzvy pro energetický sektor 30. a 40. let 21. století v Evropském a světovém kontextu - Vlášek, Matěj; Koten, Marek; Ševčíková, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2025)
Tato práce zkoumá roli jaderné energetiky v energetickém mixu České republiky, se zaměřením na efektivitu a účinnost jaderných elektráren Temelín a Dukovany. Analýzou dat z let 2001 až 2023 studie zdůrazňuje příspěvky těchto elektráren k národní výrobě elektřiny, jejich ekonomickou životaschopnost a jejich dopad na životní prostředí. Výzkum využívá jak kvantitativní analýzu statistických dat, tak kvalitativní hodnocení legislativních dokumentů a technologických trendů. Identifikováním výhod a výzev, kterým jaderná energetika čelí, tato práce poskytuje vhled do strategií udržitelné energie pro budoucnost. Zjištění podpoří rozhodování v oblasti politiky, které má za cíl posílit energetickou bezpečnost a snížit emise uhlíku v kontextu rostoucích environmentálních obav.
Vedoucí práce: Marek Koten
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses