Populární karetní hry z pohledu teorie her - Husák, David; Chrobok, Viktor; Hruška, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá karetní hrou Durak z pohledu teorie her. Cílem práce bylo zjistit, které strategie vedou k nejvyšší úspěšnosti. Strategie byli testovány proti náhodnému hráči pro zajištění jednotných kritérií hodnocení. Práce je rozdělena do šesti částí. První části jsou vysvětleny metodiky, jaké jsou v této práci použity. Druhá část čtenáři představí historický kontext teorie her a definuje klíčové pojmy. Ve třetí část se čtenář seznámí s pravidly nejpopulárnější verze hry Durak. Čtvrtá část se věnuje popisu kódu simulace, který je použit pro vyhodnocení úspěšnosti strategií. Pátá část přestavuje jednotlivé navržené strategie. V Šesté části jsou analyzovány výsledky testování a rozebrány jednotlivé strategie do detailu.
Vedoucí práce: Viktor Chrobok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses