Faktory ovlivňující vstup absolventů na pracovní trh v ČR v roce 2023 - Bednářová, Klára; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Nebeská, Olga; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá faktory, které ovlivňují vstup absolventů na pracovní trh v roce 2023. Cílem práce je identifikovat klíčové faktory, kterým absolventi čelí při hledání zaměstnání a navrhnout opatření ke zlepšení jejich uplatnitelnosti. Teoretická část poskytuje rámec pro pochopení problematiky včetně konceptu lidského kapitálu, nabídky a poptávky po práci nebo politiky nezaměstnanosti. Praktická část, založená na dotazníkovém šetření, identifikuje jako nejdůležitější faktory platové ohodnocení, praxi při studiu a obor studia. Největší překážkou je pro respondenty nedostatek praxe a nezkušenost s pracovními pohovory. Výsledky poskytují konkrétní doporučení pro zaměstnavatele a vzdělávací instituce s cílem zlepšit přípravu absolventů a jejich integraci na pracovní trh. Práce přispívá k lepšímu porozumění dynamiky trhu práce a potřeb mladých uchazečů.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses