Analýza vhodnosti regionů ČR pro imigraci - Rassudikhina, Mariia (2024)
Bakalářská práce se zabývá analýzou hlavních důvodů imigrace do České republiky prostřednictvím konstrukce kompozitních indikátorů. Cílem je vyhodnotit, které regiony jsou pro imigranty nejvhodnější na základě vybraných faktorů, a zkoumat, do jaké míry mohou jednotlivé kraje České republiky přilákat nové obyvatele. Součástí analýzy je také hodnocení silných a slabých stránek krajů z pohledu migrace.