Vnímání marketingové komunikace a značek komerčních bank generací Z - Reizenthaler, Daniel; Tahal, Radek, 1970-; Vávra, Oldřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Cílem této diplomové práce je zjistit, jak generace Z vnímá značky a marketingovou komunikaci komerčních bank v České republice. Teoretická část vymezuje generaci Z oproti jiným generacím a definuje její klíčové charakteristiky. Následně popisuje její přístup k bankovnictví v obecném pojetí. Metodologická část formuluje tři výzkumné otázky a metodu výzkumu pomocí individuálních hloubkových rozhovorů. Praktická část obsahuje analýzu výzkumu, interpretaci výsledků a formulaci doporučení. Na základě výzkumu je zjištěno, že generace Z chová ke komerčním bankám neutrální vztah. Za jejich rozhodování zodpovídají rodiče, kteří je do tohoto sektoru uvedou. Díky tomu nemají potřebu si tvořit vlastní preference. Marketingová komunikace českých bank se zdá být špatně zacílená a generaci Z neoslovuje. Přesto největším lídrem mezi generací Z je svou značkou i komunikací Air Bank.
Vedoucí práce: Radek Tahal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses