Evoluce brand identity korejské popové skupiny - Báčová, Kateřina (2024)
Tato bakalářská práce analyzuje vývoj vizuální identity korejské popové skupiny BTS mezi lety 2013 a 2022. K-pop,neboli-li korejský pop, se jako hudební žánr stal globálním fenoménem, a BTS patří mezi nejvýznamnější představitele této transformace. Práce se zaměřuje na klíčové prvky vizuální identity, jako jsou loga, barevné schéma, typografie a celková estetika, a sleduje změny v jejich brandingu v kontextu rozšiřování vlivu skupiny na západní trhy. V teoretické části práce definuje základní pojmy hudební značky a vizuální identity, zatímco praktická část obsahuje analýzu jednotlivých alb BTS a přetvoření designů podle starší estetiky skupiny. Vzniklé návrhy jsou otestovány posluchači BTS, kteří hodnotí, do jaké míry by je album zaujalo pouze na základě vizuálu. . Výsledky testování s fanoušky odhalují vliv vizuálních změn na jejich vnímání a ukazují, jakým způsobem se brand identity skupiny přizpůsobila globálnímu publiku.