Analýza vybraných instagramových příspěvků reakčního marketingu společnosti IKEA - Malá, Michaela; Gburíková, Alžbeta; Bedřichová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu výkonu responzivních příspěvků české divize společnosti IKEA sdílených na Instagram @ikea_cesko a jejich porovnání s příspěvky neresponzivními. Cílem práce je ověřit hypotézu, že komunikace společnosti IKEA skrze responzivní instagramové příspěvky (tvořené pomocí strategie reakčního marketingu) dosahuje lepších výsledků (z hlediska metrik engagementu, dosahu a impresí), než komunikace skrze neresponzivní příspěvky. V teoretické části je shrnuta problematika marketingu na sociálních sítích s důrazem na reakční marketing, jeho klíčové prvky, výhody a rizika. Praktická část zahrnuje analýzu výkonu vybraných příspěvků společnosti IKEA a hloubkový rozhovor s odborníky odpovědnými za tvorbu obsahu na sociální sítě společnosti. Výsledky potvrzují, že využití strategie reakčního marketingu při tvorbě obsahu skrze responzivní příspěvky přispívá k efektivnější komunikaci a většímu zapojení publika, než je tomu při komunikaci skrze neresponzivní příspěvky.
Vedoucí práce: Alžbeta Gburíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses