Webová chatovací aplikace pro výuku jazyků s využitím LLM - Hulík, Michael (2024)
Cílem této bakalářské práce je vývoj webové textové chatovací aplikace pro výuku jazyků, která využívá velké jazykové modely (LLM) pro komunikaci s uživatelem. Práce popisuje současný stav poznání v oblasti výuky jazyků s LLM. Následně jsou analyzovány aplikace, které již využívají LLM pro výuku jazyků. Dále jsou zkoumány požadavky potenciálních uživatelů na takovou aplikaci. Na základě získaných informací byl proveden návrh funkcionality a designu aplikace a její následná implementace. Aplikace pomáhá uživatelům procvičovat jejich jazykové schopnosti v jazyce, který se učí. Součástí práce je také důkladné testování funkcionality a uživatelské testování. Uživatelské testování mělo převážně pozitivní zpětnou vazbu, jak v oblasti funkcionality, tak designu. Výsledkem je uživatelsky přívětivá aplikace, která používá LLM pro personalizovanou výuku jazyků.