Webová chatovací aplikace pro výuku jazyků s využitím LLM - Hulík, Michael; Vencovský, Filip; Bruckner, Tomáš, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Cílem této bakalářské práce je vývoj webové textové chatovací aplikace pro výuku jazyků, která využívá velké jazykové modely (LLM) pro komunikaci s uživatelem. Práce popisuje současný stav poznání v oblasti výuky jazyků s LLM. Následně jsou analyzovány aplikace, které již využívají LLM pro výuku jazyků. Dále jsou zkoumány požadavky potenciálních uživatelů na takovou aplikaci. Na základě získaných informací byl proveden návrh funkcionality a designu aplikace a její následná implementace. Aplikace pomáhá uživatelům procvičovat jejich jazykové schopnosti v jazyce, který se učí. Součástí práce je také důkladné testování funkcionality a uživatelské testování. Uživatelské testování mělo převážně pozitivní zpětnou vazbu, jak v oblasti funkcionality, tak designu. Výsledkem je uživatelsky přívětivá aplikace, která používá LLM pro personalizovanou výuku jazyků.
Vedoucí práce: Filip Vencovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses