UX a UI redesign mobilní aplikace Pumpdroid pro konkrétní uživatelské cesty - Matulová, Lucia; Dědic, Filip; Návrata, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Práce se zaměřuje na redesign mobilní aplikace Pumpdroid, která motoristům poskytuje přehled o nejbližších čerpacích stanicích, aktuálních cenách paliva a dalších relevantních informacích. Cílem této bakalářské práce je nejdříve provést analýzu současného stavu aplikace a následně na základě uživatelského výzkumu, principů designu uživatelských rozhraní a požadavků klienta vytvořit a otestovat prototyp nového rozhraní, který bude možné implementovat do aplikace. Nejprve je představena aplikace a její cílová skupina, včetně analýzy současného stavu uživatelského rozhraní. Redesign se poté zaměřuje na konkrétní uživatelské cesty (user flows), které jsou pro běžného uživatele aplikace klíčové. Teoretická a praktická část redesignu jsou úzce spjaty a navazují na sebe, přičemž teoretická část jednotlivých kapitol nejdříve přiblíží principy a procesy, které jsou následně aplikovány v praktické části. Proces redesignu zahrnuje uživatelský výzkum, persony, definice problémů (problem statements), návrhy wireframů, low-fidelity prototyp a high-fidelity prototyp. Na závěr je práce doplněna návrhy a doporučeními na další kroky, které vycházejí z uživatelského testování použitelnosti.
Vedoucí práce: Filip Dědic
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses