Zlepšení obchodních procesů v hutním průmyslu - Absolonová, Marie (2024)
Diplomová práce se zaměřuje na uplatněním principů a postupů Lean managementu v objednávkovém procesu společnosti Feromax, a.s. Cílem práce je navrhnout zlepšení procesů souvisejících s výrobou a prodejem hutních materiálů s cílem zvýšit jejich výkonnost. Pomocí metody DMAIC je vyhodnocen objednávkový proces a jsou navržena opatření na eliminaci plýtvání. U čtyř projektů ze šesti jsou doporučená řešení implementována, na jejichž základě je provedeno vyhodnocení stavu před a po zavedení změn. V návaznosti na výsledky těchto změn byla zodpovězena výzkumná otázka, která řeší, zda plýtvání ovlivňuje výkonnost procesů v hutním průmyslu.