Zlepšení obchodních procesů v hutním průmyslu - Absolonová, Marie; Martínez, Felipe; Jirsák, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Diplomová práce se zaměřuje na uplatněním principů a postupů Lean managementu v objednávkovém procesu společnosti Feromax, a.s. Cílem práce je navrhnout zlepšení procesů souvisejících s výrobou a prodejem hutních materiálů s cílem zvýšit jejich výkonnost. Pomocí metody DMAIC je vyhodnocen objednávkový proces a jsou navržena opatření na eliminaci plýtvání. U čtyř projektů ze šesti jsou doporučená řešení implementována, na jejichž základě je provedeno vyhodnocení stavu před a po zavedení změn. V návaznosti na výsledky těchto změn byla zodpovězena výzkumná otázka, která řeší, zda plýtvání ovlivňuje výkonnost procesů v hutním průmyslu.
Vedoucí práce: Felipe Martínez
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses