Tvorba metadatových přehledů k vědeckým článkům a jejich zapojení do znalostního grafu - Brachtl, Adam (2024)
Bakalářská práce se zabývá tvorbou metadatových přehledů vědeckých článků a jejich začleněním do znalostního grafu. Přispívá ke zvýšení přehlednosti vědeckých poznatků a pomáhá proti informační přehlcenosti v oblasti výzkumu. Důležitou součástí práce je využití principů Otevřené vědy k efektivnímu sdílení a využití dat. Hlavní část práce zahrnuje srovnání vědeckých článků, tvorbu metadat na platformě ORKG a vyhodnocení přínosu vypracovaného srovnání.