Tvorba metadatových přehledů k vědeckým článkům a jejich zapojení do znalostního grafu - Brachtl, Adam; Svátek, Vojtěch, 1967 prosinec 1.-; Sklenák, Vilém, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Bakalářská práce se zabývá tvorbou metadatových přehledů vědeckých článků a jejich začleněním do znalostního grafu. Přispívá ke zvýšení přehlednosti vědeckých poznatků a pomáhá proti informační přehlcenosti v oblasti výzkumu. Důležitou součástí práce je využití principů Otevřené vědy k efektivnímu sdílení a využití dat. Hlavní část práce zahrnuje srovnání vědeckých článků, tvorbu metadat na platformě ORKG a vyhodnocení přínosu vypracovaného srovnání.
Vedoucí práce: Vojtěch Svátek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses