Společenské náklady hazardních her v České republice za rok 2023 - Straková, Laura (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu ekonomických dopadů hazardního hraní vČeské republice za rok 2023. Analýza poukazuje na stále častější fenomén patologického hráčství a snaží se kvantifikovat společenské náklady a přínosy, které s sebou hazardní průmysl přináší. Tato studie využívá cost–benefit analýzu k porovnání přínosů s náklady v kontextu České republiky za rok 2023. Hlavním poznatkem této práce je, že celkové přínosy hazardních her, zejména ve formě daňových příjmů, převyšují náklady. Práce obohacuje dosavadní poznání o fakt, že hazardní průmysl významně přispívá do veřejných rozpočtů, zároveň však upozorňuje na rizika spojená se závislostí na hazardních hrách.