Společenské náklady hazardních her v České republice za rok 2023 - Straková, Laura; Čihák, Jakub; Kotrba, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu ekonomických dopadů hazardního hraní vČeské republice za rok 2023. Analýza poukazuje na stále častější fenomén patologického hráčství a snaží se kvantifikovat společenské náklady a přínosy, které s sebou hazardní průmysl přináší. Tato studie využívá cost–benefit analýzu k porovnání přínosů s náklady v kontextu České republiky za rok 2023. Hlavním poznatkem této práce je, že celkové přínosy hazardních her, zejména ve formě daňových příjmů, převyšují náklady. Práce obohacuje dosavadní poznání o fakt, že hazardní průmysl významně přispívá do veřejných rozpočtů, zároveň však upozorňuje na rizika spojená se závislostí na hazardních hrách.
Vedoucí práce: Jakub Čihák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses