Společnost IXPERTA a její fungování jako osamostatněného subjektu - Kaličiak, Adam (2024)
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu strategické pozice společnosti IXPERTA. Cílem práce je zhodnotit současnou pozici společnosti s ohledem na její samostatný vývoj od roku 2014 a dále navrhnout strategická doporučení pro zlepšení jejího řízení a posílení konkurenceschopnosti. Práce využívá standardní nástroje strategické analýzy, jako jsou PESTLE analýza, Porterův model pěti sil, mapa konkurenčních skupin, VRIO analýza, portfolio analýza, stakeholder analýza a SWOT analýza. Pro ilustraci vývoje společnosti byla dále hlouběji využita finanční analýza. Výsledky analýzy poukazují na klíčové příležitosti a výzvy, kterým IXPERTA čelí, a poskytují podklady pro konkrétní strategické kroky zaměřené na zefektivnění řízení a další rozvoj společnosti.