Společnost IXPERTA a její fungování jako osamostatněného subjektu - Kaličiak, Adam; Dvořáček, Jiří, 1947-; Brabec, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu strategické pozice společnosti IXPERTA. Cílem práce je zhodnotit současnou pozici společnosti s ohledem na její samostatný vývoj od roku 2014 a dále navrhnout strategická doporučení pro zlepšení jejího řízení a posílení konkurenceschopnosti. Práce využívá standardní nástroje strategické analýzy, jako jsou PESTLE analýza, Porterův model pěti sil, mapa konkurenčních skupin, VRIO analýza, portfolio analýza, stakeholder analýza a SWOT analýza. Pro ilustraci vývoje společnosti byla dále hlouběji využita finanční analýza. Výsledky analýzy poukazují na klíčové příležitosti a výzvy, kterým IXPERTA čelí, a poskytují podklady pro konkrétní strategické kroky zaměřené na zefektivnění řízení a další rozvoj společnosti.
Vedoucí práce: Jiří Dvořáček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses