Komparace efektivnosti zdravotního systému ČR s USA v letech 2012-2023 - Bílek, Petr; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Krebs, Vojtěch, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2024)
Tato bakalářská práce se věnuje srovnání efektivnosti zdravotních systémů České republiky a Spojených států amerických, jejichž systémy fungují na naprosto odlišných principech a obě země využívají jiný model zdravotnického systému. V teoretické části jsou charakterizovány klíčové pojmy týkající se této problematiky, dále jsou definovány základní modely zdravotních systémů a teoretická část je uzavřena literární rešerší, která zahrnuje Rakouskou ekonomickou školu a Keynesiánství. Praktická část zahrnuje stručnou charakteristiku zdravotních systémů obou zemí, analýzu a srovnání obou systémů na základě výdajů na zdravotní péči, dostupnosti poskytovaných zdravotních služeb a demografických ukazatelů.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses