Company Tracker - Heřmánek, Jakub; Novotný, Ota, 1971-; Černý, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Práce se zaměřuje na navržení, implementaci a ověření businessové idey start-up projektu Company Tracker, a to včetně návrhu monetizačního schématu a získání zpětné vazby od vybraných potenciálních zákazníků. Projekt je definován jako analýza, návrh a vybudování řešení zabývající se analýzou kompetitivnosti společností a poskytováním prvotních due diligence firem s hlavním cílem zefektivnit a usnadnit proces navazování prospěšných mezifiremních vztahů. Zaměřuje se na získání potřebných datových zdrojů z veřejně dostupných webových portálů, vytvoření datové platformy k propojení těchto datových zdrojů, návrh uživatelského rozhraní webové aplikace a tvorbu samotné aplikace s funkčním procesem při vložení vstupních dat. Podstatnou součástí je také analýza konkurence a celková businessová validace myšlenky Company Trackeru, včetně ověření tržního potenciálu a diskuse nad možným rozšířením původní idey, navazujícími kroky a možnostmi implementace.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Závěrečná práce - Institut celoživotního vzdělávání (MBA)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet