Management v Cyber Security - Simakina, Yulia; Přibyl, Vladimír; Bína, Vladislav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Rozvoj informačních technologií se stal neoddělitelnou součástí života moderní společnosti. Vzhledem k tomu, že informace patří mezi nejcennější a nejdůležitější zdroje každého podnikového procesu, stává se jejich zabezpečení klíčovým aspektem pro kompetentní a úspěšné podnikání. Management kybernetické bezpečnosti představuje multidisciplinární oblast, jejíž význam v kontextu moderní společnosti neustále roste, což je přirozenou reakcí na narůstající komplexnost digitálního prostředí a dynamiku vývoje kybernetických hrozeb. Cílem práce bylo analyzovat přínosy zavedení systému managementu kybernetické bezpečnosti v konkrétní společnosti, posoudit jeho vliv na bezpečnostní ukazatele a identifikovat výzvy spojené s jeho implementací. Cíl byl naplněn prostřednictvím kombinace teoretické rešerše, kvalitativního výzkumu a hodnocení pomocí modelu zralosti SIM3. Práce má přinášet doporučení pro další rozvoj bezpečnostní infrastruktury a zdůrazňuje význam kontinuálního vzdělávání a adaptace na rychle se měnící kybernetické hrozby. Získané poznatky mohou sloužit jako praktický návod pro zlepšení bezpečnostního managementu v podnikovém prostředí a přispět ke zvýšení odolnosti organizací vůči kybernetickým rizikům.
Vedoucí práce: Vladimír Přibyl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses