Udržitelnost v letecké dopravě z pohledu zákazníka - Trojanovičová, Veronika (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na pochopení faktorů ovlivňujících životní pro-středí v kontextu letecké dopravy a současně analyzuje postoje cestujících k ekologickým iniciativám v tomto odvětví a jejich postoji k dekarbonizaci a kom-penzaci CO2. Cílem práce je prozkoumat postoje zákazníků k letecké dopravě a udržitelnosti a zároveň zjistit, jak zákazníci hodnotí udržitelnost v této oblasti a jaký k je jejich postoj z pohledu zákazníka. Výzkum byl proveden pomocí kvantita-tivní metody dotazníkového šetření. K vyhodnocení byla použita deskriptivní statis-tika spolu s chí-kvadrátem testem nezávislosti. Z výsledků analýzy vyplývá, že není možné jednoznačně potvrdit, zda pohlaví pasažérů letecké dopravy má vliv na jejich názory a postoje k této problematice.