Udržitelnost v letecké dopravě z pohledu zákazníka - Trojanovičová, Veronika; Dvořák, Jiří; Závodná, Lucie Sára, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na pochopení faktorů ovlivňujících životní pro-středí v kontextu letecké dopravy a současně analyzuje postoje cestujících k ekologickým iniciativám v tomto odvětví a jejich postoji k dekarbonizaci a kom-penzaci CO2. Cílem práce je prozkoumat postoje zákazníků k letecké dopravě a udržitelnosti a zároveň zjistit, jak zákazníci hodnotí udržitelnost v této oblasti a jaký k je jejich postoj z pohledu zákazníka. Výzkum byl proveden pomocí kvantita-tivní metody dotazníkového šetření. K vyhodnocení byla použita deskriptivní statis-tika spolu s chí-kvadrátem testem nezávislosti. Z výsledků analýzy vyplývá, že není možné jednoznačně potvrdit, zda pohlaví pasažérů letecké dopravy má vliv na jejich názory a postoje k této problematice.
Vedoucí práce: Jiří Dvořák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses