Důvody předčasného ukončení kariéry nadějných triatletů - Vaněk, Tomáš; Tripes, Stanislav; Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Tato práce se zaměřuje na analýzu důvodů předčasného ukončení spor-tovní kariéry mezi vrcholovými triatlonisty. Hlavním cílem je identifiko-vat nejčastější faktory vedoucí k rozhodnutí ukončit kariéru, přičemž se soustředí na oblasti motivace, systémové podpory, zranění a finanční náročnosti. Metodologicky je výzkum založen na kvalitativní analýze ne-strukturovaných rozhovorů s bývalými triatlonisty, kteří byli součástí systematické přípravy, ale ukončili kariéru před dosažením význam-ných úspěchů. Data jsou zpracována prostřednictvím narativní analýzy, která umožňuje hlubší pochopení osobních příběhů respondentů a je-jich klíčových rozhodnutí. Výsledky práce přinášejí návrhy na zlepšení systémové podpory, které mohou přispět ke snížení míry předčasného ukončení sportovních kariér.
Vedoucí práce: Stanislav Tripes
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses