Identifikace faktorů ovlivňující přechod k procesní orientaci organizace - Kolařík, Matouš; Vašíčková, Veronika; Váchová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Diplomová práce se zabývá problematikou procesního řízení organizací a procesního reengineringu. V první části se práce věnuje literární rešerši ve zkoumaných oblastech. Základní přístupy a metodiky k procesnímu řízení a procesnímu modelování jsou představeny a diskutovány. Na základě získaných informací je pak sestaven metodický aparát aplikovaný na konkrétní problém v řešené organizaci. Problém představuje zmapování, modelování a úprava zvolených podpůrných procesů v oblasti finančního účetnictví. Tyto procesy jsou modelovány za notací Eriksson-Penker, která je využita pro globální pohled a BPMN, která je využita pro detailní pohled. Následně je využito metodiky MMABP, na jejichž základě je proveden návrh zlepšení daných procesů. V poslední řadě se pak práce věnuje identifikování a diskusi nad faktory klíčovými pro přechod a fungování procesního stylu řízení.
Vedoucí práce: Veronika Vašíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses