Game Server Remote Control Web Application - Hauptová, Andrea (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem webové aplikace RCON, která spojuje funkčnost nástroje LinuxGSM pro správu herních serverů a přidává možnost ovládat herní server Counter-Strike 2. Cílem bylo vytvořit intuitivní uživatelské prostředí pro uživatele, kteří preferují grafické rozhraní, jelikož LinuxGSM je čistě konzolová aplikace. Práce popisuje historický vývoj lokálního multiplayeru, technologie, které tento vývoj ovlivnily, i ty, které se používají dodnes. V práci je popsána celá cesta vzniku aplikace: od návrhu přes detailní popis implementace a následného testování až po možnosti dalšího rozšíření.