Návrh marketingového výzkumného projektu zaměřeného na motivaci mladých zaměstnanců - Vojtková, Natálie (2024)
Diplomová práce se zabývá návrhem marketingového výzkumného projektu, který bude sloužit HR managerům k pochopení motivace a chování zaměstnanců generace Z. Práce má tři hlavní cíle: provést bibliometrickou analýzu zaměřenou na výzkum pracovní motivace generace Z, realizovat kvalitativní výzkum formou hloubkových rozhovorů s devíti českými HR manažery a vytvořit návrh dotazníku pro průzkum pracovní motivace a preference generace Z. Bibliometrická analýza poskytuje přehled o stávajících vědeckých poznatcích v oblasti výzkumu pracovní motivace generace Z. Kvalitativní výzkum odhaluje, že čeští HR manažeři považují za klíčové porozumět očekáváním generace Z zejména v oblastech smysluplnosti práce, work-life balance, flexibility, udržitelnosti, kariérního růstu a vzdělávání. Výstupem závěrečné části je návrh dotazníku, který reflektuje požadavky HR manažerů a umožňuje získávání dat zaměřených na pochopení těchto oblastí.