Návrh marketingového výzkumného projektu zaměřeného na motivaci mladých zaměstnanců - Vojtková, Natálie; Karlíček, Miroslav, 1979-; Ožvoldová, Katarína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Diplomová práce se zabývá návrhem marketingového výzkumného projektu, který bude sloužit HR managerům k pochopení motivace a chování zaměstnanců generace Z. Práce má tři hlavní cíle: provést bibliometrickou analýzu zaměřenou na výzkum pracovní motivace generace Z, realizovat kvalitativní výzkum formou hloubkových rozhovorů s devíti českými HR manažery a vytvořit návrh dotazníku pro průzkum pracovní motivace a preference generace Z. Bibliometrická analýza poskytuje přehled o stávajících vědeckých poznatcích v oblasti výzkumu pracovní motivace generace Z. Kvalitativní výzkum odhaluje, že čeští HR manažeři považují za klíčové porozumět očekáváním generace Z zejména v oblastech smysluplnosti práce, work-life balance, flexibility, udržitelnosti, kariérního růstu a vzdělávání. Výstupem závěrečné části je návrh dotazníku, který reflektuje požadavky HR manažerů a umožňuje získávání dat zaměřených na pochopení těchto oblastí.
Vedoucí práce: Miroslav Karlíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses