Hudební festival – případová studie - Tisoňová, Pavlína (2024)
Tato bakalářská práce je případovou studií na téma udržitelnost hudebního festivalu, konkrétně festivalu Let it Roll. Práce se zabývá problematikou udržitelnosti v rámci pořádání hudebních festivalů. Výsledkem práce je analyzovat environmentální, ekonomické a sociální aspekty udržitelnosti a vyhodnotit, jak si konkrétní festival v této oblasti vede, případně navrhnout opatření které by přispěli ke zlepšení této problematiku. V teoretické části se práce zabývá základními pojmy a jejich vymezením v souvislosti s pořádáním kulturních eventů. Praktická část se věnuje popisu festivalu Let it roll, jeho klíčovým aktivitám v rámci ekologické udržitelnosti a následně rozhovoru se zástupci festivalu, kteří se daným odvětvím v rámci Let it Roll věnují, na téma sociální a ekonomické udržitelnosti.