Zhodnocení nákladové efektivity SAPIEN 3 (v porovnání s metodou SAVR) aplikované na Českou republiku. - Brandtner, Eliška; Pažitný, Peter, 1976-; Randlová, Kristina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Tato diplomová práce se zaměřuje na zhodnocení nákladové efektivity transkatetrové implantace (TAVI) aortální chlopně SAPIEN 3 ve srovnání s tradiční metodou chirurgické náhrady aortální chlopně v České republice. Cílem práce bylo analyzovat, zda je metoda TAVI nákladově efektivní alternativou v kontextu českého zdravotnictví. Pro analýzu byla použita metoda cost-utility analysis, která porovnává náklady na jednotku zlepšení kvality života (QALY). Výsledky ukázaly, že TAVI, přestože je spojeno s vyššími počátečními náklady, nabízí nákladově efektivní řešení aortální stenózy v České republice. Práce rovněž ukázala, že TAVI přináší nižší náklady na následnou péči, rychlejší rekonvalescenci, nižší výskyt komplikací a zlepšení kvality života pacientů.
Vedoucí práce: Peter Pažitný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses