Cenotvorba vybraných výkonů u stomatologů napříč ČR v kontextu platebních mechanismů - Malíková, Bára; Pažitný, Peter, 1976-; Kandilaki, Daniela, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Cílem práce je zmapovat část cenotvorby ve stomatologických ordinacích, a to konkrétně minutovou kalkulaci a časový rozsah některých vybraných výkonů. Tuto cenotvorbu poté diskutuje v kontextu úhradových mechanismů z veřejného zdra-votního pojištění a jejich výše. Teoretická část práce popisuje financování segmen-tu stomatologie a základní mechanismy tvorby úhrad a cen pro tento segment. Metodou výzkumu je dotazníkové šetření mezi stomatology a následná analýza zjištěných dat. V závěrech jsou popsána zjištění minutových kalkulací ve vztahu k dalším charakteristikám respondentů a provedena srovnání zjištěných cen s úhradami ze zdravotního pojištění.
Vedoucí práce: Peter Pažitný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses