Role AI v marketingu - Rosická, Alžběta (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá rolí umělé inteligence (AI) v marketingu se zaměřením na českou praxi. Cílem je zmapovat současné trendy, možnosti využití AI a identifikovat její přínosy i bariéry při implementaci. Výzkum byl realizován kvalitativní metodou, a to konkrétně rozhovory s marketingovými experty z České republiky. Analýza ukázala, že je AI vnímána jako prostředek pro zvýšení efektivity např. skrze automatizaci rutinních činností. AI je využívána pro tvorbu marketingových strategií i konceptů, nicméně stále je tu několik bariér jako nepřesnost finálních výstupů, neochota kolegů nebo etické aspekty. Práce přispívá k lepšímu pochopení využití AI v marketingu a poskytuje odborníkům přehled, jak AI efektivně aplikovat a využít tak její potenciál.