Role AI v marketingu - Rosická, Alžběta; Karlíček, Miroslav, 1979-; Myšková, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá rolí umělé inteligence (AI) v marketingu se zaměřením na českou praxi. Cílem je zmapovat současné trendy, možnosti využití AI a identifikovat její přínosy i bariéry při implementaci. Výzkum byl realizován kvalitativní metodou, a to konkrétně rozhovory s marketingovými experty z České republiky. Analýza ukázala, že je AI vnímána jako prostředek pro zvýšení efektivity např. skrze automatizaci rutinních činností. AI je využívána pro tvorbu marketingových strategií i konceptů, nicméně stále je tu několik bariér jako nepřesnost finálních výstupů, neochota kolegů nebo etické aspekty. Práce přispívá k lepšímu pochopení využití AI v marketingu a poskytuje odborníkům přehled, jak AI efektivně aplikovat a využít tak její potenciál.
Vedoucí práce: Miroslav Karlíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses