Tendence k syndromu vyhoření ve vazbě na hodnotový systém dobrovolníků - Malá Ondráčková, Nikola; Hiršová, Miloslava, 1950-; Míková, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Diplomová práce zkoumá vztah mezi hodnotovými preferencemi dobrovolníků, kteří se věnují pomoci zvířatům a jejich tendencemi k syndromu vyhoření. Cílem bylo ověřit vliv hodnotového systému na riziko vzniku syndromu vyhoření. Výzkum byl proveden na vzorku 140 respondentů s využitím dotazníků PVQ21 a MBI-GS. Korelační analýza ukázala, že hodnoty transcendence, otevřenosti ke změnám a konzervativní hodnoty vykazují negativní, statisticky významný vztah k některým složkám syndromu vyhoření, zatímco hodnoty sebeposílení se syndromem vyhoření spojeny nejsou. Práce přináší cenné poznatky pro organizace zaštiťující dobrovolníky, kteří pomáhají zvířatům, a doporučuje další výzkum v této oblasti.
Vedoucí práce: Miloslava Hiršová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses