Tendence k syndromu vyhoření ve vazbě na hodnotový systém profesionálních hasičů - Kadlecová, Aneta; Hiršová, Miloslava, 1950-; Kaczor, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Diplomová práce se zabývá syndromem vyhoření a hodnotovými prioritami profesionálních hasičů. Jejím cílem je analyzovat tyto proměnné a zjistit případný vztah. Nejprve byla provedena literární rešerše, která slouží jako podklad pro výzkumnou část. Data pro vlastní výzkum byla získána prostřednictvím dotazníkového šetření, které kombinuje dva validované dotazníky. Pro zjištění syndromu vyhoření byl použit Maslach Burnout Inventory, pro identifikaci hodnotových priorit pak Portrait Values Questionnaire–revised. Výsledkem práce je zjištění vztahu mezi syndromem vyhoření a hodnotami. Jeho intenzita je sice slabá, avšak statisticky významná. Na základě zjištěných výsledků bylo formulováno doporučení pro organizaci.
Vedoucí práce: Miloslava Hiršová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses