Faktory ovlivňující zapojení seniorů do volnočasových aktivit - Bilets, Anastasiia-Oleksandra; Váchová, Lucie; Vašíčková, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu faktorů ovlivňujících zapojení seniorů do volnočasových aktivit a nabízí praktická doporučení pro organizace působící v této oblasti. Práce kombinuje teoretický přístup s kvalitativním výzkumem, aby identifikovala klíčové aspekty, které ovlivňují míru zapojení seniorů, jejich motivaci a celkovou spokojenost s nabízenými službami. Výsledky ukazují, že volnočasové aktivity jsou zásadní nejen pro udržení fyzického a psychického zdraví seniorů, ale také pro jejich společenskou integraci a pocit životní hodnoty. Důraz je kladen na přizpůsobení infrastruktury, podporu inovativních přístupů, spolupráci s komunitami a důležitost kvalifikovaného personálu. Závěry této práce nejsou omezeny pouze na Českou republiku a Ukrajinu, ale jsou využitelné i v dalších zemích, čímž reagují na univerzální potřebu kvalitní péče a podpory seniorů. Výsledky tak poskytují inspiraci nejen odborníkům v této oblasti, ale také širší veřejnosti, přičemž zdůrazňují, že kvalitní život ve stáří by měl být považován za základní právo každého jedince.
Vedoucí práce: Lucie Váchová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses