Optimalizace poplatkových systémů za svoz komunálního odpadu v České republice - Cintl, Matěj; Dvořák, Jiří; Krbová, Jana, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Tato diplomová práce se zaměřuje na problematiku optimalizace poplatků za svoz komunálního odpadu v České republice. Cílem výzkumu bylo analyzovat současnou situaci odpadkového hospodářství v ČR, stav systému poplatků, identifikovat faktory, které ovlivňují jeho efektivitu, a navrhnout možné způsoby optimalizace, které by vedly ke zvýšení ekonomické a environmentální udržitelnosti. K dosažení těchto cílů byla využita kvalitativní analýza, která byla provedena formou hloubkových rozhovorů s klíčovými aktéry v oblasti odpadového hospodářství v Praze a Curychu, a také případovou studií. Výsledky práce nejen ilustrují praktické zkušenosti zástupců obcí a odpadových společností, ale poskytují také konkrétní doporučení pro optimalizaci systému poplatků v Praze, která mohou přispět ke zlepšení ekonomických a ekologických aspektů nakládání s komunálním odpadem v rámci České republiky.
Vedoucí práce: Jiří Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses