Využití nástrojů proaktivního krizového řízení ve vybrané organizaci - Kaskevych, Liudmyla; Vašíčková, Veronika; Lejčková, Aneta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Tato bakalářská práce je zaměřena na identifikaci potenciálních nebo současných krizových situací ve vybrané organizaci za pomoci vybraného nástroje a navrhuje opatření směřující k utlumení vzniklých krizí nebo k prevenci potenciálních krizí. Cílem této bakalářské práce je identifikovat potenciální či současné krizové situace a za pomoci vybraného nástroje zjistit, zda je možné proaktivně jednat. Pro dosažení cíle této práce bude použita krizová matice. Krizová matice je klíčovým nástrojem, který umožňuje klasifikovat krize a následně určit, zda je možné proaktivně reagovat na potenciální typy krizí. Práce využívá analýzu klíčových ukazatelů výkonnosti (KPI), finanční analýzu a rozhovorů s vedením podniku. Dále jsou v práci navržena preventivní opatření, jako je zlepšení řízení zásob, zpřísnění platebních podmínek a efektivnější finanční plánování, s cílem podpořit dlouhodobou stabilitu a odolnost podniku. Závěry práce potvrzují význam pravidelného monitorování finančních ukazatelů a proaktivního přístupu k řízení krizí.
Vedoucí práce: Veronika Vašíčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses