Správa požadavků – Procesní reengineering - Douda, Martin (2024)
Tato případová studie zkoumá požadavky na vývoj software ve vybraném týmu ve významné bance. Je popsána teorie správy a prioritizace požadavků a jak je uplatněna v rámci vybraného týmu v praxi. Je popsán proces vývoje software a klíčové metriky popisující jeho efektivitu. Tyto metriky jsou vyhodnoceny a analyzovány pomocí statistických metod. Na základě tohoto vyhodnocení jsou popsána slabá a silná místa procesu, kde jako zá-sadní je nedodržení zadaných priorit a velké množství nedokončené práce, které tým zpomaluje a komplikuje jeho řízení. Práce dále navrhuje změny, které je doporučeno implementovat a celkovou změnu procesu vývoje.