Specifika nemovitostních společností z účetního a daňového hlediska - Rett, Jakub; Lukeš, Jáchym; Zelenková, Marie, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce se zabývá účetními a daňovými specifiky se kterými se potýkají nemovitostní společnosti při své existenci. Práce se skládá z teoretické části, kde jsou nejprve přestaveny nemovitostní společnosti a následně způsoby pořízení nemovitostí a s tím související přeměny, které jsou pro tyto společnosti typické. Na závěr teoretické části jsou popsány účetní a daňové specifické operace. Na teoretickou část navazuje praktická část, kde je na vzorku 45 společností zobrazeno, jak jsou poznatky z teoretické části relevantní pro tento typ společností. Na konkrétních reálných příkladech jsou představeny řešení popsaných účetních a daňových operací, jako jsou například pobídky v nájemních vztazích, test nízké kapitalizace a důležitost odložené daně v účetních závěrkách nemovitostních společností.
Vedoucí práce: Jáchym Lukeš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses