Riadenie ESG rizík v bankovníctve - Čarný, Tomáš; Kupec, Václav; Mikovcová, Hana, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Diplomová práca sa zaoberá riadením ESG rizík v bankovom sektore Českej republiky. Hlavným cieľom je porovnať prístupy vybraných bánk k ESG a navrhnúť odporúčania v oblasti riadenia rizík, adopcie regulačného rámca a reportingu. Práca zdôrazňuje význam integrácie ESG do stratégií, rieši globálne výzvy, ako je klimatická zmena, sociálne nerovnosti a riadenie spoločností. Metodológia zahŕňa analýzu významných ESG rizík na základe štandardov ESRS a viackriteriálne hodnotenie prístupu bánk k ich riadeniu. V závere práce sú diskutované možné dopady ESG na bankovníctvo a jeho postavenie podnikateľskom prostredí.
Vedoucí práce: Václav Kupec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses