Proces náboru zaměstnanců vybrané organizace lázeňského sektoru - Pachtová, Adéla (2024)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku náborového procesu ve vybrané organizaci lázeňského sektoru. Teoretická část se věnuje vysvětlení pojmů z oblasti získávání, výběru a adaptace zaměstnanců a zabývá se specifiky spojenými s lázeňským sektorem, které ovlivňují požadavky na kvalifikace uchazečů. Cílem je navrhnout nejvhodnější nastavení procesů v oblasti náboru zaměstnanců ve vybrané organizaci pro její budoucnost. V praktické části je popsán kvantitativní výzkum v podobě dotazníkového šetření a kvalitativní výzkum v podobě rozhovoru. Zpracování výsledků výzkumu odhalilo slabiny v dosavadním náborovém procesu vybrané lázeňské organizace a identifikovalo faktory, které na tento proces v oblasti lázeňství působí negativně. V závěru práce jsou na základě zjištění z výzkumu navrženy procesy v oblasti náboru zaměstnanců na lázeňském oddělení vybrané organizace, které povedou k efektivnějšímu chodu oddělení.