Vplyv maďarského folklórneho hnutia na súčasný ľudový kultúrny život Maďarov na Slovensku - Srna, Eszter; Malcová, Zuzana, 1954-; Skopová, Věra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Bakalárska práca skúma vplyv maďarského folklórneho hnutia na súčasný ľudový kultúrny život maďarskej menšiny na Slovensku. Práca sa zameriava na prípadovú štúdiu folklórneho súboru Csali, ktorý slúži ako príklad dynamiky a výziev v oblasti zachovania a prezentácie maďarskej kultúrnej identity. Teoretická časť poskytuje historický kontext vývoja maďarských folklórnych hnutí. Praktická časť je založená na kvalitatívnom výskume, ktorý zahŕňa rozhovor s umeleckým vedúcim súboru Csali a analýzu dokumentov o finančnej podpore folklórnych subjektov. Výskum odhaľuje špecifické výzvy a trendy, ktorým čelí folklórne hnutie maďarskej menšiny na Slovensku, vrátane finančných a inštitucionálnych podmienok a generačných zmien. Práca poskytuje pohľad na udržateľnosť kultúrnej politiky menšinových komunít v multietnickom prostredí.
Vedoucí práce: Zuzana Malcová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses