Branding knihkupectví NEOLUXOR - Králíčková, Lucie (2024)
Záměrem této bakalářské práce je představení brandingu, zanalyzování rebrandingu knihkupectví Neoluxor a porovnání původního brandu s novým. Práce je rozdělena do dvou částí. V teoretické části se soustředím na vymezení pojmů souvisejících s brandingem, analýzu knižního trhu a marketingové komunikace v tomto segmentu, a popis zvolených metod marketingového výzkumu a typu analýz, jako jsou konkurenční analýza a SWOT analýza. Praktická část se věnuje aplikaci těchto metod a analýz, zkoumání původní i současné identity značky, marketingovým kampaním a používaným komunikačním kanálům. V závěru se nachází poznatky z provedených analýz a metod a také posouzení přínosu celkového rebrandingu knihkupectví.