Nápoje Prime : případová studie online marketingu - Sedláček, Štěpán (2024)
Tato diplomová práce zkoumá online marketingové strategie společnosti Prime Drink, které vedly k mimořádné popularitě jejích nápojů, a to i mezi dětskými spotřebiteli. Teoretická část se věnuje moderním metodám online marketingu, jako jsou marketing sociálních médií, influencer marketing či virální marketing, a samostatně také zkoumá spotřební chování dětí z generací Z a Alfa. Praktická část zahrnuje analýzu online marketingových strategií značky Prime a hloubkové rozhovory s dětskými spotřebiteli, které přinášejí vhled do jejich vnímání značky a spotřebního chování. Výsledky práce poukazují na význam online marketingu v dnešní době a odhalují, jak strategie značky Prime ovlivňují spotřební chování a vnímání značky u dětských spotřebitelů. Práce tak přispívá k hlubšímu pochopení efektivity moderních marketingových přístupů v kontextu mladé generace.